Akce Centra sociálních služeb v dubnu

Akce Centra sociálních služeb v dubnu

Termíny plavání ve Wellness Kuřim v 1. pololetí 2017

 

Duben 5. 4. 2017
19. 4. 2017
Květen 3. 5. 2017
17. 5. 2017

Odjezd od Podhorácké restaurace vždy v 11.45 hodin.

Doprava a vstup: 100 Kč

V případě nízkého počtu účastníků se v daném termínu nepojede.

Kontakty pro bližší informace a přihlašování:

Markéta Prokopová (mob. 730 193 325)

Marta Špirková (773 590 274)

osobně v knihovně Centra sociálních služeb Tišnov, Králova 1742

 

Jeden svět v CSS

V rámci projektu Jeden svět Vás zveme na speciální projekci filmu Život začíná po stovce v neděli 2. dubna od 14.00 v jídelně DPS Králova. Jedná se o švédský film s titulky, které však vzhledem k pomalejšímu tempu nebudou působit nikomu problém. Prostor je bezbariérový. Vstupné dobrovolné.

Život začíná po stovce / Life Begins at 100 / Åsa Blanck / Švédsko / 2015 / 58 min.

Švédka Dagny má svůj vlastní blog, kam denně přispívá. Píše o všedních věcech, dopisuje si se svými přáteli a sem tam projede seznamky. Večer nezřídka vyráží na párty, kde nepohrdne sklenkou šampaňského. Je hostem televizních pořadů, lidé ji poznávají na ulici. Fakt, že se blogerka Dagny narodila v roce 1912, se zdá nepodstatný. Jak sama říká, být aktivní a mít vůli učit se stále novým věcem není otázkou věku. A přestože k ní osud nebyl vždy vstřícný, neutápí se v minulosti, ale těší se na vše, co přijde. Skrze svůj příběh vzkazuje, že je třeba odhodit stud a strach – na to je život příliš krátký.

 

Velikonoční dílna

V pátek 7. dubna od 13 hodin v jídelně DPS se již tradičně bude konat velikonoční dílna. Společně si vyrobíme velikonoční aranže, dekorace a pomlázky.

Po celou dobu Vám bude pomáhat a inspirovat vás odborná aranžérka Jitka Pokojová.

S sebou si přineste proutí na pomlázku, mašle, ozdoby.

Divadlo ÚDiF: Příběh žárovky

Zveme Vás na nevšední divadelní představení Příběh žárovky, které se koná v úterý 11. dubna v 15 hodin v jídelně DPS Králova. Na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně se před několika lety zrodila myšlenka, jak alespoň na chvíli vtáhnout širokou veřejnost do světa fyziky. Vznikl tak ÚDiF neboli Úžasné divadlo fyziky – skupina lidí, kteří se rozhodli bavit diváky fyzikou prostřednictvím profesionální fyzikální show. Každé vystoupení má ústřední téma, příběh a myšlenku, kterou sděluje. V hlavní roli: fyzika a experiment. Vstupné dobrovolné.

Poslechový pořad Struny, klávesy i klapky

Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Písničky ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert.

Ve středu 12. dubna od 15.00 hodin se opět sejdeme v knihovně domu s pečovatelskou službou na Králově ulici a zaposloucháme se do písní Josefa Laufera, Karla Bláhy, Jitky Zelenkové nebo například Marty Kubišové.

 

Poslední poslechový pořad v 1. pololetí roku 2017 se bude konat 10. května od 15.00 hodin v knihovně DPS Králova.

 

Velikonoční výstava

Zveme Vás na velikonoční výstavu výrobků našich seniorů dne 13. dubna od 9.00 do 15.00 hodin v prostorách Domu s pečovatelskou službou na Králově ulici. Budete si moci prohlédnout a zakoupit velikonoční dekorace, keramické a háčkované výrobky, korálkované šperky a další zajímavé drobnosti z rukou nejenom seniorů.

 

Zájezd na Floru Olomouc

Ve čtvrtek 20. dubna pořádá Centrum sociálních služeb Tišnov exkurzi na Floru Olomouc.

Odjezd od Podhorácké restaurace v 8.00 hodin (další zastávky u pošty, Penny a Pod Klucaninou). Cena 220 Kč zahrnuje dopravu. Vstupné si platí na místě každý sám. Akce se uskuteční při minimálním počtu 20 osob. Na zpáteční cestě je zastávka v restauraci. Předpokládaný návrat je v 18.00 hodin.

Můžete se těšit na velkou expozici Svazu květinářů a floristů ČR, na zajímavé exponáty soutěže v aranžování květin, krásnou jarní květinovou přehlídku i bezplatné odborné poradenství v samostatném pavilonu Českého zahrádkářského svazu. Součástí jarní Flory bude rovněž odborný a zábavný doprovodný program.

Můžeme si také nechat poradit od odborníků Českého zahrádkářského svazu. Zahrádkáři se rovněž představí velkou společnou květinovou přehlídkou doplněnou narcisy, skalničkami, léčivými, kořeninovými a aromatickými bylinami. Z pestré nabídky květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a dalších potřeb si každý může vybrat také něco na svoji zahrádku.

Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně DPS Králova.

 

Jana Wildová, ředitelka CSS

Foto ilustrační, autor Markéta Prokopová

Další článek:
Předchozí článek: