Uchazeči o studium využili den otevřených dveří

Uchazeči o studium využili den otevřených dveří

V úterý 7. února proběhl na tišnovském gymnáziu den otevřených dveří. Podívat se přišli nejen zájemci o čtyřleté a osmileté studium, ale i bývalí studenti Gymnázia Tišnov.

Uchazeče hned při vstupu do hlavní budovy uvítali samotní studenti a nabídli jim prohlídku školy s průvodcem. Kdo však chtěl, mohl se po škole vydat „na vlastní pěst“. A co zde mohli návštěvníci zažít? V každé učebně to bylo něco jiného. Například v chemii pokusy s různými známými i neznámými látkami, ve fyzice hrátky s elektřinou a magnetismem, v biologii „poznávačka“ zvířat i rostlin nebo pozorování mikroskopem. V učebně dějepisu a zeměpisu byly vystaveny seminární práce studentů a ve třídě, kde se vyučuje IVT, byla k vidění dokonce i 3D tiskárna. Zkrátka každý vyučující se snažil prezentovat svůj předmět, jak nejlépe dovedl, a to celé za pomoci svých studentů.

Kromě prohlídky všech učeben si zájemci o studium mohli vyzkoušet přijímací testy jak z matematiky, tak z českého jazyka. Ty jim pak studenti opravili a vysvětlili případné nejasnosti. Přijímačky „na nečisto“ si však mohli žáci tišnovských základních škol vyzkoušet již 1. února.
Spousta návštěvníků a zájemců už má jasno, že by chtěla být přijata právě na naši školu. Jako důvody svých preferencí uváděla především snadnou dostupnost. Dále zájemce láká příjemná rodinná atmosféra, přátelský přístup profesorů a zaměstnanců.

„U nás chceme, aby byly všechny předměty důležité, abychom přiváděli žáky ke studiu jazyků a abychom zvětšili i důraz na přírodovědné předměty,“ komentuje ředitel školy Karel Švábenský. To dokazuje i nedávná modernizace právě přírodovědných učeben. Avšak ani humanitní obory nejsou upozaďovány, škola má dva své pěvecké sbory, které ji úspěšně reprezentují i na celostátních soutěžích.

Dle odhadů pana ředitele letošní den otevřených dveří využilo přibližně 300 až 400 návštěvníků.

Štěpánka Badinová

Foto ilustrační

 

Další článek:
Předchozí článek: