Zimní olympiáda

Zimní olympiáda

Ve středu 30. listopadu proběhl v hale SSK Tišnov první ročník zimní olympiády dětí mateřských škol a prvních tříd ZŠ. Akci organizoval tým Lokomoce místní akční skupiny Brána Vysočiny.

Olympiády se zúčastnilo osm týmů po patnácti členech. Za naši školu ZŠ Tišnov, Smíškova, soutěžily tři skupiny žáků z I. A, I. B a I. C. Děti absolvovaly opičí dráhu a sbíraly míčky určené barvy.

Téma olympiády byla Arktida. Každému družstvu bylo přiděleno zvíře žijící na tomto území. Pro nás to byli racek, mrož a velryba.

Paní učitelky připravily pro své týmy trička s motivem daného zvířete.

V průběhu listopadu také uskutečnily s dětmi krátkou besedu o Arktidě a jejích zvířecích obyvatelích. Filmové dokumenty přiblížily život v Severním ledovém oceánu. Děti se dozvěděly mnoho zajímavých informací, například že racek létá v blízkosti lodí, mroži jsou savci a jejich mláďata ještě nemají kly nebo že i velryby jsou savci a kdysi žily na souši.

Všechny týmy namalovaly obrázek se „svým“ zvířetem. Jejich výkresy potom byla sportovní hala vyzdobena.

V průběhu akce organizátoři přiřadili každému týmu dva studenty, členy Lokomoce, kteří koordinovali její průběh.

Během soutěžení v druhé tělocvičně probíhala ukázka cvičení správného držení těla. Smyslem této akce bylo podpořit celkový rozvoj dětí, soutěživost a zdravý pohyb.

Žáci z naší školy se umístili na pěkném prvním, druhém a šestém místě.

Markéta Svobodová, učitelka 1. B na ZŠ Smíškova

Foto: Markéta Svobodová

Další článek:
Předchozí článek: