Den zemědělské techniky

Den zemědělské techniky

Střední škola a základní škola Tišnov uspořádaly ve spolupráci s firmou Biso Schrattenecker dne 4. listopadu Den zemědělské techniky. V areálu praktického vyučování Za Mlýnem se během dne mohli návštěvníci seznámit s nejnovější zemědělskou technikou, kterou nám poskytli zemědělci z okolí Tišnova. Jsme rádi, že se tato akce stala příležitostí pro setkávání a výměnu zkušeností zemědělců ze širokého okolí. Letošní ročník jsme obohatili o odbornou soutěž žáků opravárenských oborů. Soutěžili v sedmi disciplínách. Nejvíce bodů mezi žáky 1. ročníku získal Michal Škvařil, z druháků byl nejlepší Jan Šindelka a z posledního ročníku dosáhl největšího počtu bodů Pavel Million, který se zároveň stal absolutním vítězem soutěže. Výherci získali odměny od firmy TOP Autosalon Blansko a Biso Schrattenecker.
Další novinkou byla prezentace automobilů značky Škoda včetně předváděcích jízd. Zaslouženou pozornost budila i expozice věnovaná strojům na pěstování brambor firmy Magri plus. Návštěvníci měli nejen možnost podrobně prozkoumat vystavené stroje, ale také ochutnat výborné bramboráky.
Naši školu navštívilo i osmdesát žáků základních škol z okolí, kteří se budou brzy rozhodovat o svém budoucím povolání. Děvčata a chlapci se seznámili s prostředím školy a prohlédli si techniku. Většina z nich si vyzkoušela i roli řidiče traktoru. V budově na náměstí Míru probíhal den otevřených dveří a soutěž oboru ošetřovatel/ošetřovatelka. Jejím vítězem se stala dvojice Daniel Spousta a Tereza Špinarová.
Děkujeme všem návštěvníkům, spolupracujícím firmám i žákům, kteří se na této akci podíleli.
Pokud jste nestihli využít naší nabídky k prohlídce školy, můžete nás navštívit v neděli 27. listopadu od 12.00 do 17.00 u příležitosti dalšího dne otevřených dveří.

Jitka Alexová, vedoucí učitelka
Foto: archiv školy



Další článek:
Předchozí článek: