Bohatý prosinec v Kině Svratka

Bohatý prosinec v Kině Svratka

Blížící se Vánoce znamenají v kině logicky více programů pro děti. Už teď je jasné, že hitem bude pokračování pohádky Anděl páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích (a spoustou dalších oblíbených českých a slovenských herců). Nyní v době uzávěrky Tišnovských novin je již první představení vyprodané, takže jsme film zařadili nakonec raději ještě několikrát. Reprízovat budeme také úspěšná Fantastická zvířata a kde je najít nebo Lichožrouty. Speciálně na Štědrý den jsme si přichystali už tradiční projekci s ochutnávkou cukroví od členů kinoteamu ve foyer. Tentokrát uvedeme jednu z nejoblíbenějších pohádek – Tři oříšky pro Popelku. Digitálně restaurovanou klasiku uvidíme po dlouhé době na velkém plátně a vlastně v původní barevnosti, v jaké ji mohly vidět první generace diváků v kinech v sedmdesátých letech (bez modrého nádechu). Na konci měsíce promítneme slibný animovaný film pro děti Zpívej od tvůrců Já, padouch a poslední den v roce nás čeká tradiční Silvestrovský špekáček s pásmem večerníčků, svařákem pro rodiče a závěrečným ohňostrojem.
V prosinci se mohou ale do kina těšit i ti starší. Hned 1. 12. představíme unikátní hudební dokument Nick Cave: One More Time With Feeling, za týden pak v pátek zveme všechny fanoušky filmů na již čtvrtý Filmový kvíz. Ve filmovém klubu představíme Noc bezMoci, makedonskou adaptaci povídky Jana Procházky Ucho, jejímž prvním zpracováním byl slavný trezorový film s Radoslavem Brzobohatým a Jiřinou Bohdalovou. Dalším filmovým klubem bude Normální autistický film, oceňovaný dokument Miroslava Janka o dětech s autismem, které přesto anebo právě díky tomu vynikají v různých oblastech života. Snímek Intimní osvětlení Ivana Passera je dalším digitálně restaurovaným filmem. Ve filmovém klubu tento skvost Československé nové vlny uvedeme ve středu 28. 12.
A na co prostě zajít jen tak? Třeba na půlnoční premiéru Rogue One: Star Wars Story, paralelní příběh, který sice na původní ságu přímo nenavazuje, ale o to víc to vypadá na skvělou a svěží akční podívanou. Na českou komedii Manžel na hodinu (pokračování Hodinového manžela). Severskou krimi Vzkaz v lahvi a další…
Je toho opravdu hodně, takže na viděnou v kině.

Filip Navrátil, vedoucí Kina Svratka



Další článek:
Předchozí článek: