Atletické ozvěny

Atletické ozvěny

27. září 2016 Půlmaraton Moravským krasem
Na půlmaratonovou trať se vydali z AK Tišnov tři vytrvalci – Jarek Kundrát a premiérově také Katka Smetanová a Danča Vojtová. A zhruba v tisícičlenném startovním poli jsme se neztratili. Trojlístek z Tišnova závod nakonec dokončil ve slušných časech. Jarek Kundrát doběhl na 254. místě (67. v kategorii MB) v čase 1:45:43. Danča Vojtová doběhla v čase 2:01:27 na 583. místě a 11. v kategorii ZC. Na 644. místě a 35. v kategorii ZB doběhla pak Katka Smetanová v čase 2:04:59.

3. září 2016 Kuřimská hora
Počasí bylo k běžcům tentokrát přívětivé. Na závodníky čekalo příjemných 20 °C a trasa v lese (až na ty kopce). Největší účast závodníků zaznamenal lidový běh, v němž závodí především děti. V kategorii minipřípravky dívek osm až devět let jsme zaznamenali hned dvě medailová umístění. Druhá doběhla Natálka Mazálková, která dva kilometry dlouhou trať zvládla v čase 9:10, třetí přiběhla Anetka Seberová v čase 9:44. Kluci nás reprezentovali velmi dobře v atletické školce dětí do sedmi let, kde se nejprve nechal ke svému zlatému běhu ukecat Matyas Sebera a vyhrál v čase 12:09, v čase 13:01 pak jako druhý do cíle doběhl Marek Mazálek. V přípravce chlapci skončil třetí Jakub Marek. Z dospělých tentokráte vyrazila na trať jen trojice. Petra Seberová doběhla ve své kategorii čtvrtá v čase 25:42 a svede s Magdou Jankovou těžký souboj o celkové prvenství v kategorii. Jarek Kundrát doběhl v čase 27:48 na 12. místě kategorie M40 a v průběžném pořadí seriálu se prodral do první desítky. Bylo z toho také zlepšení osobního rekordu na této trati o 52 vteřin. Medailovou čest dospělých tak zachraňoval matador Václav Maixner, který si doběhl v čase 35:59 pro vítězství ve své kategorii.

10. září 2016 Tišnovský sextet dobyl Blansko
Po prázdninách se závodní kolotoč pomalu rozjíždí a tišnovští běžci jsou znovu u toho. Tentokrát spojili své síly a na Blanenskou desítku vyrazili v sobotu 10. září ve třech dvoučlenných štafetách. A závod se Tišnovským podařil mimořádně. Jak už je letos zvykem, tak i blanenská silniční rovinka připravila závodníkům horké počasí, ve kterém se všichni zúčastnění řádně zapotili. Tišnováci však na dřinu během závodu poměrně rychle zapomněli, protože se v cíli gentlemansky všichni vystřídali na stupních vítězů a domů přivezli kompletní medailovou sbírku. V ženských štafetách se na stupeň nejvyšší podívalo zkušené a osvědčené duo Petra Seberová – Katarína Hanušová, které zvítězilo v čase 44:22 a ve vyrovnaném souboji s druhou dvojící uhájilo zlato o sedm vteřin. Bronzový stupínek si pro sebe uzmula další zkušená dvojka Daniela Vojtová a Kateřina Smetanová v čase 49:51. Jejich náskok na bronzovém stupni činil před další dvojicí pět minut. Úspěšnou premiéru pak zažila smíšená dvojička Ivana Jíchová a Jarek Kundrát. Ti před sebe pustili jediné soupeře a doplnili tak medailovou sbírku o stříbro v čase 47:24. Své stopy zanechali Tišnováci i v závodě jednotlivců, kde Petr Čermák v čase 53:35 obsadil osmé místo v kategorii M59 a Libuše Čermáková mezi ženami doběhla na 19. místě v čase 54:01. Nadmíru úspěšné závody jsou skvělou pozvánkou do tišnovské běžecké školky, vždyť prakticky všichni medailisté začínali svou pozdní kariéru právě na ovále za školou na Smíškově.
11. září 2016 Historický postup na Mistrovství ČR družstev starších žáků
Tišnovští sprinteři Filip Drhlík a Filip Misař nemalou měrou pomohli družstvu starších žáků Vyškova k historickému postupu na MČR. Po letním vítězství v krajském finále bojovali chlapci na Mistrovství Moravy v Šumperku. Po sečtení všech bodů se museli sklonit jen před atletickými velmocemi z Opavy, Vítkovic a Olomouce. Osobní rekord a důležité body připsal Drhlík na 60 metrů sprint v čase 7,75 s, těsně za bodovaným místem skončil ve sprintu na 150 m (18,79 s). Na překážkářské disciplíně 100 m př. dal Filip Misař vyniknout sice neobroušenému stylu, ale poukázal na svůj obrovský potenciál v této disciplíně, kdy skončil při prvním překážkářském závodě jen krůček od bodovaného místa. Náladu si spravil ve skoku do dálky, kde za svůj výkon 552 cm skončil osmý. Oba dva Tišnováci pak ve štafetě na 4x 60 m dokázali donést kolík v čase 30,73 s na čtvrtém místě a tím rozhodnout o celkovém čtvrtém místě na přeborech Moravy a tím i k postupu na MČR.

Martin Sebera

Foto: Blanenská desítka – Smetanová, Vojtová, Hanušová, Seberová, Jíchová, Kundrát, autor Martin Sebera



Další článek:
Předchozí článek: