Červnové akce v muzeu

Červnové akce v muzeu

Na jaké akce v měsíci červnu se můžete těšit v Muzeu města Tišnova? Do 12. června je k vidění výstava Nansenova nadace: nečekaná záchrana ze severu a prodejní výstava fotografií Lenky Šošolíkové Kambodža. V kavárně muzea bude do konce června ke zhlédnutí výstava Ladakh zblízka. Vernisáž k této výstavě proběhne již v sobotu 28. května v 16 hodin.

Ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Tišnov bude dne 15. června v 18 hodin slavnostně zahájena výstava 140. výročí založení hasičského sboru Tišnov. Sbírky fotografií a dobových předmětů hasičů budou doplněny z fondu Podhoráckého muzea. Během vernisáže na vás čeká hudební překvapení.

Čtvrtek 16. června v 18.30 bude patřit poslechovému pořadu Václava Seyferta z cyklu Střípky z mozaiky našeho bigbítu. Tentokrát s názvem Když se (ne)smělo zpívat anglicky.

Během června bude rovněž obměněna stálá expozice obrazů Josefa Jambora. Prohlédnout si nyní budete moci např. obrazy Tání na Blatinách, Sečení ovsa a Vřes u Sněžné. Další obměnou budou Jamborovy méně známé grafiky. Přednáška PhDr. Marty Sylvestrové na téma Josef Jambor zblízka se uskuteční ve čtvrtek 23. června v 18 hodin.
Kavárna muzea připravila na červen dvě lákavé akce. Začátkem června (2. 6. 2016 v 18.00) se můžete těšit na Zážitkovou ochutnávku čokolády, závěr školního roku (30. června 13.00 – 17.00) bude ve znamení ovocných koktejlů, které si děti budou moci připravit samy pod vedením zkušené barmanky. V jarní kavárně je pro vás za příznivého počasí připraveno venkovní posezení, ve stálé nabídce je pivo z rodinného pivovaru Doubravník a také točená kofola. Kavárna má nově otevřeno ve středu a ve čtvrtek dopoledne od 10 hodin. Těšíme se na vás!

Blanka Křížová

Autor fotografie: Michal Beneš

Hlavním sponzorem webové verze pro Červen 2016:

Další článek:
Předchozí článek: