Užijte si Mistrovství světa v Novém Městě na Moravě naplno

Užijte si Mistrovství světa v Novém Městě na Moravě naplno

První prázdninový víkend mají jistě příznivci horských kol ve svém kalendáři zaškrtnutý červeně. V Novém Městě na Moravě se totiž od 29. června do 3. července uskuteční mistrovství světa horských kol v olympijské disciplíně cross-country. A domácí jezdci v čele s olympijským vítězem z Londýna 2012 Jaroslavem Kulhavým budou rozhodně patřit k favoritům na stupně vítězů. Všichni sborově prohlašují, že právě šampionát před domácími fanoušky v Novém Městě na Moravě je pro ně možná ještě důležitější než olympiáda. Vždyť bikerské mistrovství světa se ve své šestadvacetileté historii podívá do Česka vůbec poprvé.
Na startu by měla být kompletní světová špička, pro mnohé z nich to bude ostrý test před hrami v Riu, které se konají necelé dva měsíce po novoměstském šampionátu. Navíc se ti nejlepší bikeři planety do Nového Města vždy těší, cení si ho zejména díky neopakovatelné atmosféře, precizně připravené trati a dokonalému zázemí.
Zážitek, který si fanoušci z Vysočina Arény odnesou, bude zcela jistě doživotní. Organizační tým Petra Vaňka už má za sebou pětileté zkušenosti s pořádáním Světového poháru horských kol a jimi připravovaný závod pravidelně dostal nejvyšší hodnocení od Světové cyklistické unie UCI.
Návštěvníci mohou strávit ve Vysočina Aréně pět dnů v kuse a rozhodně se nudit nebudou. Program, který organizátoři připravili, připomíná spíše sportovně-kulturní festival, který je ještě umocněn zážitky ze světového bikingu v nevídané atmosféře.
Šampionát nabídne bohatý doprovodný program. Kromě tradičních závodů, jichž se mohou diváci sami zúčastnit – Birell MTB Marathon, populární Night Race za umělého osvětlení, je také nově připraven i Birell MTB Rally na singltracích ve Vysočina Bike Aréně. Součástí doprovodného programu jsou rovněž závody pro děti a mládež, Mistrovství dětí a mládeže při UCI MS v Novém Městě.
Nuda a ticho nebudou ve Vysočina Aréně ani na sklonku dne. Atmosféru letních večerů mistrovství světa bude tvrdit muzika. Po čtyři večery se budou střídat kapely jako na festivalu. Hned první den šampionátu, tedy ve středu 29. června, po slavnostním zahájení, které také nebude od věci nevynechat, neboť se připravuje 20metrová, tříúrovňová stage se čtyřiceti artisty a světelnou show, zahraje Vojta Dyk s B-side Bandem. Ve čtvrtek 30. června se bude v kotli hrozit na Tři sestry. Pátek se opět naladí na klidnější notu s Danem Bártou a Alicí. Sobota bude v rytmu skupiny N.O.H.A. Po všech hlavních interpretech budou následovat revivalové skupiny.
Do Nového Města na Moravě se určitě vyplatí vypravit na několik dnů. Nudit se nebudete. Strávit čas můžete na svém bicyklu, Kraj Vysočina nabízí překrásnou přírodu protkanou cyklostezkami. Navíc jsou v těsné blízkosti Vysočina Arény i hravé singltraily Cyklo Arény Vysočina (www.vysocina.bike). Na své si přijde celá rodina!
Všechny důležité informace o programu, vstupenkách, koncertech nebo ubytování se dozvíte na oficiálních stránkách mistrovství světa www.mtb2016nmnm.cz.
Jan Němec
Zdroj fotografie: archiv závodu

Hlavním sponzorem webové verze pro Červen 2016:

Další článek:
Předchozí článek: