Fotbalová kanonáda Dobšice vs. Tišnov 4:7

Fotbalová kanonáda Dobšice vs. Tišnov 4:7

Druhá neděle měsíce května nasměrovala výpravu hráčů a fanoušků AFK Tišnov až na samé jižní hranice Moravy. Vinařský kraj na Znojemsku a vesnička Dobšice s 2 500 obyvateli uvítaly lídra I. A třídy. Překrásný fotbalový stánek na pravém břehu řeky Dyje spojuje s vesnicí třicetimetrová lávka, věrná kopie fotbalové Svratky Brno. Utkání začalo za krásného slunečného počasí pro hosty z Tišnova rozpačitě, v 17. minutě vedly Dobšice 2:0! Domácím fotbalistům, kteří po devatenácti kolech okupovali s 24 body devátou příčku tabulky, se zásluhou rychlých jednoduchých brejků podařilo překvapit aspiranta na postup do KP. Hosté nastoupili bez Petra Čoupka a Mohameda Traorého. Příznivý vývoj pro domácí ale technicky vyspělejší soupeř ukončil v 28. minutě brankou Tomáše Sodomky a v 32. minutě Jakuba Krejčíře. Ve snaze zcela obrátit vývoj zápasu ale Tišnov chyboval a domácí šli do vedení v 32. minutě na 3:2. Borci Jiřího Hajského však dále trpělivě dobývali obranný val domácích a Ladislav Hansl upravil poločasový stav ve 41. minutě na 3:3.
Druhý poločas byl už pro Tišnov brankově mnohem příznivější. V 58. minutě Tomáš Zdražil a v 66. Tomáš Sodomka navýšili stav zápasu na 3:5, domácí ale ještě v 71. minutě snížili na 4:5. Další průběh utkání vyzněl jasně pro Tišnov. Ladislav Hansl v 83. minutě a v 88. dorostenec Dominik Pořízek upravili na konečný stav 4:7! Ovace fanoušků Tišnova nebraly konce. Pro domácí to byla v tomto soutěžním ročníku třetí porážka na vlastním hřišti. Před námi tam plně bodovaly pouze Hrušovany nad Jevišovkou a Miroslav. Voda přilehlé Dyje putovala na jihovýchod, výprava tišnovského kolektivu se třemi body zase na sever. To vše za přispění věrného fanouška, řidiče a majitele autobusové společnosti Bedřicha Hliněnského.
Až na prohru starších žáků s FKD Drnovice 0:3 se tento fotbalový víkend nesl na vítězné notě pro ostatní celky AFK Tišnov. Mladší žáci zvítězili na hřišti FKD 2:1, branky vstřelili Adam Pavelka a Michal Krésa. Dorostenci porazili domácí Brankovice 3:2, všechny tři branky dopravil do sítě soupeře Karel Jilg. Béčko mužů zvítězilo v Domášově 2:0, tam se trefil Marek Vejrosta a Lukáš Panovský.
Fotbalový děj prakticky nikdy nekončí, vždy pokračují další ročníky. V nich se radují postupující, sestupujícím do zpěvu není. Ostře sledovaný boj AFK Tišnov, nováčka I. A třídy, se nakonec dočkal úspěchu a přinesl dominantní postavení v tabulce I. A třídy. Po dvaceti kolech měl celek mužů náskok 12 bodů na FC Kuřim, čtyři domácí zápasy a dva venkovní před sebou. V době vydání TN bude jistě vše, co se týká postupových ambicí, již známo. Proto už jen malé pozvání na závěrečné zápasy ročníku 2015/16. Muži A odcestují v sobotu 28. května do Hrušovan nad Jevišovkou, 5. června přivítá Ostrovec Slovan Brno, sobota 11. června nabízí derby v Kuřimi a závěr sezony obstará na Ostrovci duel mezi Tišnovem a Šlapanicemi. Všechny zápasy začínají v 16.30 hodin.
I TJFTF věří v úspěšný závěr tohoto ročníku, ale definitivní tečka za vytyčeným cílem může být mnohem dřív. Tak či onak, poslední zápas Tišnov vs. Šlapanice by měl svou diváckou kulisou vyjádřit poděkování vedení AFK Tišnov, aktérům soubojů na hřišti a v neposlední řadě i všem sponzorům.
Jaromír Pacek
Foto ilustrační

Hlavním sponzorem webové verze pro Červen 2016:

Další článek:
Předchozí článek: