Sto čtyřicet let dobrovolných hasičů v Tišnově

Sto čtyřicet let dobrovolných hasičů v Tišnově

Jak jsme již v březnovém vydání Tišnovských novin zmínili, v letošním roce oslavíme 140. výročí založení sboru dobrovolných hasičů v našem městě. Nyní bychom chtěli informovat veřejnost o průběhu akcí pořádaných k tomuto výročí.
Slavnostní schůze dobrovolných hasičů se uskuteční v pátek 20. května v 17 hodin v sále Autoklubu Tišnov, U Střelnice 1729. Na tuto schůzi srdečně zveme všechny současné i bývalé členy Sboru dobrovolných hasičů Tišnova.
Další akcí uspořádanou k 140. výročí založení sboru bude asi již tradiční „Den s integrovaným záchranným systémem“, který proběhne v sobotu 28. května v areálu zařízení Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje na Trnci, Cihlářská 1. V letošním roce bude Den s IZS uspořádán společně s krajskou soutěží jednotek sborů dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Organizátorem soutěže je Krajské sdružení hasičů ve spolupráci s Územním odborem Brno-venkov Hasičského záchranného sboru JMK. Soutěž bude zahájena v 8 hodin a zúčastní se jí dobrovolné jednotky předurčené pro zásahy při dopravních nehodách z Jihomoravského kraje. Je to první akce tohoto druhu v našem městě a určitě stojí za to ji zhlédnout.
Vlastní „Den s integrovaným záchranným systémem“ bude zahájen v 9.30 hod. Jeho součástí budou ukázky:
techniky i výcviku dobrovolných i profesionálních hasičů
techniky a vybavení Zdravotnické záchranné služby JMK, výjezdové základny v Tišnově
techniky a vybavení Policie České republiky, obvodního oddělení v Tišnově
hašení požáru vozidla
Dále jednáme o ukázkách výcviku záchranářských psů.
Program všech těchto akcí bude upřesněn a zveřejníme jej na plakátech. Ale již s předstihem, daným termínem uzávěrky Tišnovských novin, srdečně zveme spoluobčany jak na Den s IZS, tak i na soutěž ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.
Poslední z akcí pořádaných k 140. výročí založení sboru dobrovolných hasičů, o které bychom se chtěli zmínit, je výstava k tomuto výročí pořádaná v Muzeu města Tišnova. Na ní bychom chtěli veřejnosti představit prostředky hasičského vybavení ze současnosti i z dob již dávno minulých. Výstava bude zahájena v polovině června a potrvá do konce prázdnin. Na ni, ale i na všechny ostatní akce vás srdečně zveme.

Zdeněk Melkes, výbor Sboru dobrovolných hasičů v Tišnově

Fotografie – archiv Sboru dobrovolných hasičů v Tišnově

Hlavním sponzorem webové verze zpravodaje pro Květen 2016:prostor pro inzerci

Další článek:
Předchozí článek: