Výstava fotografií v Domově sv. Alžběty

Výstava fotografií v Domově sv. Alžběty

Od 5. března 2016 můžete v Domově sv. Alžběty navštívit výstavu fotografií Mgr. Pavla Komínka, kterou nazval „… co jsem viděl, o tom budu vyprávět“. (Sir. 42,15). Výstava bude přístupná do 30. dubna 2016 denně od 9.00 do 17.00 hodin.

Pavel Komínek (nar. 1970) se od dětství zajímal o přírodu, což ho přivedlo ke studiu na Střední lesnické škole v Hranicích na Moravě. Následně pak vystudoval Teologickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V současné době je zaměstnancem přímé obslužné péče a pastoračním asistentem v Domově sv. Alžběty.

Před čtyřmi roky si koupil svou první zrcadlovku a toulky přírodou spojil s fotografováním. V jeho snímcích dominují záběry konkrétních živočichů, jak těch oblíbených, tak i těch méně vyhledávaných. Snaží se vyjádřit, že krása Božího stvoření je patrná z každého jeho díla. Základem fotografování v přírodě je podle něj přátelství, úcta i respekt ke každému živočichu i rostlině. Vede k okamžikům naplněných radostí ze setkání i prožívání úžasu a bázně nad Božím dílem. Oblíbenou lokalitou pro focení je mu jeho domovská Haná a v posledních dvou letech i Tišnovsko. Až na pár výjimek jsou všechny Komínkovy snímky pořízeny v blízkosti vodních toků.

Autor své fotografie doposud nikde nepublikoval, jedná se o jeho první výstavu a je si vědom, že udělal teprve pár začátečnických krůčků na cestě, která může být dlouhá.

Snímky jsou nafoceny fotoaparátem Nikon D7000 a objektivy Nikon ED AF-S VR 70–200 2,8G a Nikon AF-S Micro 105 2,8G.

Udělejte si jarní výlet na Žernůvku a potěšte své oko i duši.

 

Jitka Pařízková
Autor fotografie: Pavel Komínek

Další článek:
Předchozí článek: