Tašky na třídění do domácností

Tašky na třídění do domácností

Město Tišnov ve spolupráci se společností EKO-KOM připravilo pro občany speciální pozornost pro podporu třídění odpadů v domácnosti. Při platbě místního poplatku za komunální odpad si již první občané mohli odnést zdarma tři tašky na třídění plastů, papíru a skla.

Jednotlivé tašky jsou barevně odlišeny tak, aby bylo třídění odpadů co nejjednodušší. Sada tašek je určena pro opakované použití. Obsahuje tři snadno omyvatelné tašky, které je možné k sobě spojit suchým zipem (viz foto). Občané si je v domácnosti mohou dát do chodby, předsíně či komory a průběžně do nich pohodlným způsobem třídit separovaný odpad. Pak jen stačí například jednou týdně zajít s taškami ke kontejnerům a obsah vysypat. Výhodou je, že pokud se žlutá taška naplní například PET lahvemi, je možné ji od ostatních odejmout a vynést do kontejneru na plasty samostatně. Pokud si lidé nejsou jistí, jak správně odpady třídit, stačí se podívat přímo na jednotlivé tašky. Podobně jako na samolepkách na barevných kontejnerech jsou také na taškách zobrazeny jednotlivé druhy plastů, papíru a skla, které je do nich možné vhazovat. V případě dalších dotazů se mohou občané obrátit přímo na obec.

O barevné tašky je doposud velký zájem, a tak věříme, že usnadní třídění všem, kteří se již do něj aktivně zapojili, a doufáme, že k této činnosti přivedou také mnoho těch, kteří doposud váhali, zda se k četným řadám „třídičů“ přidat, či nepřidat. Zavedením třídicích tašek zdarma chceme občany ještě více motivovat k separaci a zvýšit tak množství vytříděného odpadu.

Tašky si mohou na finančním odboru v 1. patře radnice vyzvednout samozřejmě i občané, kteří uhradili nebo plánují uhradit poplatek za odpad převodem z účtu. Sada tašek je určena pro jednu domácnost. Vybrat si můžete ze dvou velikostí (menší taška 25 x 25 x 40 cm a větší 35 x 30 x 50 cm).

 

Václav Drhlík, vedoucí Odboru správy majetku a komunálních služeb
autor fotografie: Václav Drhlík

Další článek:
Předchozí článek: