Fotbalový Ostrovec se probouzí!

Fotbalový Ostrovec se probouzí!

Do zahájení fotbalové jarní části ročníku 2015/16 chybí měsíc. V době relativního sportovního klidu ale došlo k celé řadě podnětů, které by měly přinést revoluční přeměnu celého fotbalového areálu. Před rokem přivítal Ostrovec novou tvář a tou byl exligový Petr Čoupek. V současné době uvést jednu dvě osoby a opomenout dnes už možná řadu dalších by byla velká chyba. Proto se zatím zaměřím krátce na tu již výše uvedenou stránku věci, a to že současný areál je spíše smutnou žalující pohádkou zázemí fotbalového dění v Tišnově.

Změnu k lepšímu nastínil už v minulém vydání TN Martin Sebera, radní pro školství, sport a mládež. Desítky milionů korun by měly zajistit během dvou let výstavbu nového hlavního fotbalového hřiště spolu se sociálním zařízením, kabinami a krytou tribunou pro pět set diváků v místě současných ruin po budovách Českých drah. Parcely zakoupilo město. Stávající hřiště by doznalo taktéž podstatných změn. Čas nemá s nikým slitování, ale v budoucnu se snad začátkem ročníku 2018/19 naplní tyto smělé a pro Tišnov velice potřebné záměry. V době fotbalového klidu došlo ke změně ve funkci předsedy klubu a několika členů výboru. Karla Pohanku vystřídal Oldřich Merta, nový předseda klubu, další bližší informace jistě sdělí všem samotná návštěva prvního domácího utkání jara 3. dubna 2016, kdy přivítáme Svratku Brno.

Na závěr zmiňme část rozhovoru trenéra mužů Jiřího Hajského pro Brněnský deník ze dne 10. prosince 2015. Kromě jiného padl dotaz redaktora Hynka Skotáka, zda cílem mužů AFK Tišnov je postup do krajského přeboru. Odpovídá znalec svého oboru: „Před sezonou takový cíl nebyl, ale nyní se situace vyvinula tak, že se nemůžeme schovávat, musíme se s tím porvat a zkusit to dotáhnout.“ Další komentář není třeba, probouzí se Ostrovec i v této oblasti?

 

Jaromír Pacek

Další článek:
Předchozí článek: