Derby Tišnov vs. Kuřim jiným pohledem

Derby Tišnov vs. Kuřim jiným pohledem

Po dlouhých devíti letech se dočkal tišnovský Ostrovec fotbalového souboje mužů AFK Tišnov a  FC Kuřim v  I. A  třídě. Výsledek 2:1 pro Tišnov zmírnil jen dosavadní nepříznivou vzájemnou bilanci. Vůbec první výhra Tišnova se v novodobé historii nerodila lehce. První poločas patřil hostům, kteří se brankou Tomáše Peřiny v 18. minutě ujali vedení. Domácí se po úvodním šoku těžko dostávali do hry. Zvrat přišel začátkem druhého poločasu, kdy tišnovský Momo (Mohamed Traoré) ve 49. minutě vyrovnal. Nejlepší střelec naší skupiny I. A  třídy a celá Hajského parta spolu s  exligovým Petrem Švancarou a  Petrem Čoupkem nabírali druhý dech, vyvrcholením byla vítězná branka v  86. minutě. Přes levou stranu obrany hostů lehce prošel Momo a křižnou ranou překonal brankáře FC Kuřim. Po dvanácti kolech navýšil Tišnov vedení v tabulce na sedm bodů právě před celkem z Kuřimi.

To jsou herní a soutěžní záležitosti, je dobré si ale připomenout tu neskutečnou diváckou kulisu 1.  listopadu  2015 na Ostrovci. Stačí se podívat zpětně na statistické údaje fotbalového dušičkového víkendu v celé České republice. Z  jistě pochopitelných důvodů vypustíme I. ligu, to už je jiný návštěvnický sektor. Zbývá nám II. celostátní liga, ČFL, MSFL, pět skupin divizí, všechny KP a  naše, jedna z desítek I. A tříd v republice. Dostáváme se k zajímavému závěru malého statistického fotbalového přehledu v  oblasti divácké návštěvnosti. Ostrovec obsadil třetí místo v republice! Před námi na druhém místě je s  počtem 1 056 diváků Hradec Králové, který hostil Třinec. Hradec nás překonal o pouhé tři fanoušky! Zápas Znojmo vs. České Budějovice sledovalo 1 507 diváků, bylo to první místo ze všech výše uvedených skupin. Obě města, Hradec Králové a  Znojmo, jsou účastníky II. ligy!

Derby je derby, ale to naše překonalo všechna očekávání. I  na Vysočině probíhalo tou dobou důležité derby mezi celky Velké- ho Meziříčí a Třebíčí. Také tam dosáhl zápas MSFL velké návštěvnosti, ale s  počtem 820 fandů proti Tišnovu hrajícímu krajskou soutěž nic moc. Máme se čím chlubit, je ovšem třeba znovu zmínit celou řadu podnětů, které přilákaly na Ostrovec takovou diváckou nadílku. Sousedé v  tabulce, bitva o  šest bodů, ambice na postup do vyšší třídy, dlouhá vzájemná zápasová pauza a  dále přítomnost dnes už velice známých fotbalových osobností na hřišti. Jestli se bude něco podobného opakovat, to je ve hvězdách. Ale 1. listopad 2015 a zápas AFK Tišnov – FC Kuřim bude uveden ve všech dostupných podkladech jako rekord, o  který se postarala především sestava AFK Tišnov pod taktovkou Jiřího Hajského a z mediálního hlediska celá řada vlivných sponzorů. I těm je třeba poděkovat za velkou podporu, protože i  to první místo po podzimní části mluví za vše. Přítomných 1 053 fandů to jen potvrdilo!

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze pro Prosinec 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: