Tišnovský Traoré překonal Ronalda z Madridu

Tišnovský Traoré překonal Ronalda z Madridu

Sportovní svět registruje celou řadu vynikajících výkonů, ty nejlepší se řadí do rekordů. Není proto na škodu podívat se zpět i do oblasti nejpopulárnějšího sportu a tím je kopaná.

I v Tišnově se odehrává tajuplná bitva v podobě rekordů v návštěvnosti na zápasy místního AFK v kategorii mužů. Nespornou roli tu hraje přítomnost mnoha známých fotbalových celebrit. Je zde i další moment, který zaznamenalo utkání AFK Tišnov – TJ Čechie Zastávka hrané 13. září 2015. Bez Petra Švancary (Mercedes) se odehrávala pro domácí fanoušky nervydrásající bitva o body nováčků I. A třídy. Branka hostů byla jako zakletá, poločas skončil bez gólu.

Do druhého trenér Jiří Hajský poslal už v úvodu střídajícího Mohameda Traoré (Momo) a Ladislava Hansla. Obraz hry se postupně měnil v naši herní převahu, ale stále bez brankového efektu. Další změna nastala příchodem Tomáše Marvana. To už tlak našeho celku narůstal, hosté bránili houževnatě, svými brejky ojediněle zlobili. Naše obrana byla ale ve střehu spolu s výborným strážcem naší svatyně Vojtou Juříčkem.

Co mělo ale přijít, nakonec přišlo mezi 78. a 84. minutou. Během těchto úžasných šesti minut rozhodčí František Chabiča z Chudčic ukázal třikrát na střed hřiště, domácí zvítězili 3:0. Ano, tři branky v síti hostů sdělovaly, že Momo, fotbalový kouzelník v barvách AFK Tišnov, předvedl něco, co se nepodařilo ani hvězdnému Cristianu Ronaldovi z Realu Madrid v utkání 3. kola španělské ligy hraném stejný víkend. Na hřišti Españolu Barcelona potřeboval ke vstřelení rekordního nejrychlejšího hattricku ve své kariéře třináct minut, náš Momo pouhých šest! Samotný výraz hattrick sděluje dosažení tří branek v zápase jedním hráčem. Dle přísnějších kritérií nesmí mezi těmito třemi brankami padnout jiná, vstřelená jiným hráčem. Právě tyto požadavky je možno použít jako podklad pro zajímavou fotbalovou perličku, která se udála stejný den v Tišnově a Barceloně.

Vzácné porovnání, pochopitelně v jiných výkonnostních koších, ale platí, a tak náš Momo opravdu „porazil“ Ronalda o těch sedm minut. Hypotetická otázka se vkrádá při pomyšlení, co by bylo, kdyby nepotkal Moma smutný zápas fotbalové I. ligy 26. srpna 2013 v Ostravě. Těžký úraz ho připravil o vrcholový sport, o který stále a vytrvale usiluje.

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: