Podzimní lukostřelecká 3D soutěž

Podzimní lukostřelecká 3D soutěž

Pokud jste v sobotu 4. října zahlédli v křoví na Klucanině medvěda, nebylo to mámení. V areálu letního kina a přilehlých roklích na západní straně Klucaniny totiž spolek Odyssea Tišnov pořádal soutěž pro střelce z okolních oddílů. Střílelo se na osmadvacet 3D terčů (maket zvířat) pořízených z dotace JMK a mimořádné dotace města Tišnova a soutěže se zúčastnilo na třicet střelců ve věku 6 až 60 let.

Pěkné podzimní počasí přilákalo i zhruba dvacet diváků. Trasa byla poměrně náročná, využívala členitosti terénu Klucaniny a její zdolání zabralo téměř tři hodiny. Jedna skupina ji však dokonce zvládla i s kojencem v kočárku – lukostřelba je opravdu sportem pro celou rodinu. Na každý terč se střílelo z předem označeného místa a střelec, kterému se první výstřel nevydařil, měl ještě dvě šance. V tomto se náš závod lišil od těch pohárových, kde má střelec na jeden terč možnost vystřelit pouze jeden šíp. V soutěži byla nejvíce zastoupena kategorie mužů střílejících z tradičního reflexního luku, v ní jednoznačně zvítězil Tomáš Borek z tišnovského oddílu, v dětské kategorii získal nejvíce bodů Šimon Havlíček z Brna.

V květnu na podzimní soutěž naváže závod spadající již do série pohárových závodů české 3D lukostřelby, na kterém můžeme očekávat až sto střelců z celé republiky.

Václav Monty Kappel a Eva Dohnálková

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: