Nečekané, ale o to radostnější výsledky

Nečekané, ale o to radostnější výsledky

Školní rok se rozběhl velkou rychlostí a žáci ZŠ Tišnov Smíškova ve sportu rozhodně nezahálí. V pátek 25. září jsme přivítali přátelskou návštěvu ZŠ J. A. Komenského ze Seredi a poměřili si s nimi sportovní dovednosti v atletice, fotbale, basketbale a ve florbale. Ač se vše odehrávalo v přátelském sportovním duchu, kromě fotbalu jsme si ze všech klání odnesli vždy prvenství.

Byli jsme rádi, že se po třech letech opět ve velmi příjemné atmosféře navázalo na tradici, ve které bychom rádi pokračovali i nadále. Děkujeme také městu Tišnov a firmě Vitar za pomoc při organizaci našeho setkání. Hned týden poté odjelo šest čtyřčlenných družstev na první soutěž v přespolním běhu, která zahajuje vždy celoroční sportovní soutěžení mezi školami. Okresní kolo se už pravidelně koná v Želešicích a mohou se ho účastnit i žáci prvního stupně. Po důsledném výběru reprezentantů jsme s radostí sledovali, že všichni naši běžci dobíhali v první půlce startovního pole. Přesto jsme vůbec nečekali obrovský úspěch – čtyři první a dvě druhá místa v soutěži družstev nás dostala na pozici nejlepší školy v okrese. Protože žáci z prvního stupně nemohou postoupit dál, do krajského kola v Hodoníně odjelo znovu bojovat o umístění družstvo mladších žáků a obě družstva dívek.

K vidění byly opět skvělé výkony a jsme velmi rádi, že i v konkurenci velkých škol se nám podařilo přivézt dvě čtvrtá a jedno sedmé místo.

V obou kolech se nám dařilo díky individuálním výkonům a s pýchou jsme tleskali našim sportovcům na stupních vítězů, když přebírali ceny pro jednotlivce. Obě výsledkové listiny najdete na stránkách školy.

Všem našim reprezentantům děkujeme, těšíme se na další sportovní klání a budeme velmi rádi, když si je budou naši žáci užívat s takovým nadšením jako dosud.

Věra Dvořáčková, zástupkyně

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: