Na Ostrovci galakoncert, na Vrchovině zklamání

Na Ostrovci galakoncert, na Vrchovině zklamání

Poslední prázdninový sportovní víkend patřil k těm nesmírně vydařeným pro AFK Tišnov. Všechna hrající mužstva získala po třech bodech a celkový brankový poměr 37:4 to jen potvrdil.

Nejvyšší výhra 16:2 patří starším žákům, kteří pod vedením Martina Pilného deklasovali své vrstevníky z Kahanu Zastávka. K vítězné partě patří se šesti brankami vůbec nejlepší střelec AFK Tišnov ze všech startujících celků zmíněného víkendu Martin Pilný ml. Po čtyřech střelách do sítě Kahanu potom zacílil Viktor Ondráček a Ivan Sedláček, dvakrát se trefil Kryštof Merta. Mladší žáci zvítězili 3:0 díky brankám Roberta Gunára, Maxima Ondráčka a Adama Rozmahela. Dorostenci si lehce poradili s Dědicemi 4:1. Tři branky vsítil Karel Jilg, jednu Dominik Bartoš. Další nadílku uštědřilo nově zbudované B mužstvo mužů Sokolu Příbram v poměru 9:0. O branky se podělili Lukáš Panovský (4), Lukáš Slezák (3), Martin Flamich a Radek Vít.

Vrcholem posledního srpnového víkendu bylo střetnutí mužů I. A třídy z Tišnova a Žebětína. Atmosféra z prvního domácího zápasu před čtrnácti dny s Kunštátem se opakovala. Fanoušky přitáhla na Ostrovec zvučná jména v sestavě domácích. Nebylo se čemu divit, přítomných 600 diváků vytvořilo tento víkend rekordní návštěvu na celé Moravě (I. a II. liga měly přestávku). Domácí nezklamali, splnili očekávání a výsledek 5:1 jen potvrdil úspěšný start ve vyšší soutěži po osmi letech. Střelecky se prosadil Mohamed Traoré (2 branky), Petr Švancara, Tomáš Sodomka a padla i jedna vlastní hostů. Spalující vedro dávalo zabrat všem přítomným na Ostrovci, aktérům na zeleném pažitu ale nejvíc. Oba trenéři využili ke střídání maximální počet, tedy pět hráčů z lavičky.

K tomu se ale přidala i zranění, která se nevyhnula ani našemu celku (Traoré, Hansl, Čoupek). Poslední srpnová neděle se nesla ve velkém očekávání fotbalových zážitků nejen v Tišnově. To se zde naplnilo plnou měrou, ale na západ od Tišnova se čekalo něco víc. To už se posouváme k druhé části záhlaví příspěvku. Vrchovina, divizní celek moravské skupiny D, hraje svoje zápasy v Novém Městě na Moravě. Právě zmíněnou srpnovou neděli hostila Blansko. To se v současnosti může pochlubit tím, že má v sestavě takového hráče, jako je populární Petr Švancara.

Jediný problém je ale v tom, že Švancara na venkovní zápasy FK Blansko nejezdí. Stejně tak nedorazil k utkání farmářského AFK Tišnov. Právě ten den nastoupil v dresu Tišnova na Ostrovci. Je s podivem, že toto činovníci Vrchoviny nepostřehli, a jeho senzacechtiví fanoušci tak v počtu 485 přišli o velký zážitek. Zklamání bylo veliké, ale v době, kdy je mediální svět nasycen někdy až dílčími informacemi, tato velice důležitá, týkající se „Mercedesu z Brna“, do Nového Města na Moravě nedošla. Ponaučení malé – není na škodu podívat se k sousedům, ne ale přes plot, co je u nich nového!

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: