Exkurze Dolní Věstonice – Pálava

Exkurze Dolní Věstonice – Pálava

Centrum sociálních služeb Tišnov pořádá výlet do Dolních Věstonic ve čtvrtek 15. října v 9.30 hodin.
Cena výletu je 270 Kč. Zahrnuje cestu autobusem, vstupné a degustaci ve vinném sklepě s odborným výkladem.

Navštívíme stálou muzejní expozici, umístěnou v barokní budově bývalé radnice v obci Dolní Věstonice u Nových Mlýnů na Pálavě. Muzeum představuje archeologické lokality, které světově prosluly nálezem sídlišť lovců mamutů z doby 25 až 30 000 let př. n. l. Zde dr. Karel Absolon v roce 1925 objevil jednu z nejslavnějších ženských plastik, Věstonickou venuši.

Dozvíte se tu zajímavosti o životě pravěkého člověka, uvidíte kostěné i kamenné předměty, rekonstrukci paleolitického obydlí, broušení kamenných obrázků a otisky textilií, nástrojů, šperků nejstarších v dějinách lidstva. Po návštěvě muzea se přesuneme do Penzionu Husí plácek na oběd.

Na Pálavě ani nemůžeme zakončit výlet jinak než degustací vín s občerstvením a odborným výkladem ve vinném sklepě. Výlet se uskuteční při minimálním počtu 25 osob.

Předpokládaný návrat v 18.00 hodin. Odjíždíme autobusem od Podhorácké restaurace v 9.30 hodin, další zastávky jsou u pošty, Penny a na sídlišti Pod Klucaninou. Hlaste se u Markéty Prokopové (tel. 730 193 325), případně osobně v Centru sociálních služeb nejpozději do 13. října 2015

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: