Mistři z Tišnova po deseti letech

Mistři z Tišnova po deseti letech

Tišnovská fotbalová veřejnost se konečně dočkala vytouženého cíle – postupu do I. A třídy. Poslední zápas ročníku 2014/15 probíhal na domácí půdě proti Černé Hoře. Už zahájení zvěstovalo mimořádnou událost. Tuto zajistila přípravka, která ve slavnostní atmosféře doprovázela při nástupu obě mužstva. Samotný zápas se nesl v bojovném duchu, ale už nemohl nic podstatného v pořadí v tabulce přinést. Konečný výsledek 4:0 pro domácí zase potvrdil známou skutečnost, že domácím přeje až druhý poločas, první skončil bez branek. Zase se uvedl Momo a svými třemi brankami opět potvrdil svou výjimečnost v soutěžním ročníku I. B třídy, celkově tak upravil svoje střelecké konto na 33 branek.

Po utkání provázela bouři nadšení tišnovských fanoušků i nevšední oslava spojená s dekorováním statečných aktérů, kteří v neustálém tlaku až do předposledního utkání v Medlánkách dokázali svou nezlomnou psychickou odolnost. Slavnostního aktu se ujal tišnovský starosta Jiří Dospíšil, v čele sponzorů potom Oldřich Merta, to všechno za hudebního doprovodu, který slyšíme pouze na mimořádných sportovních světových událostech. Ke všem gratulantům se připojil svým hudebním příspěvkem klášterský Antonín Chronc.

Celá ta sportovní paráda v sobotu 20. června 2015 na Ostrovci byla v hledáčku Tišnovské televize, která tuto událost uloží do povědomí nejen této generace. Postupy a sestupy přinášejí pocity radosti z úspěchu a hořké zklamání na druhé straně. Té první si užili borci z Tišnova pod taktovkou Jiřího Hajského, smutek naopak sdílel celek FC Kuřim, doposud hrající KP JMKFS. Došlo tak k zajímavé a dosti kuriózní situaci po osmi letech. Tenkrát v roce 2007 se oba celky hrající I. A třídu rozešly, každý do jiné třídy. Tišnov spadl do nynější I. B třídy a Kuřim naopak postoupila do KP. K tomu jim ale pomohl právě náš celek, který v heroickém boji doma porazil Tasovice a tím zlikvidoval jediného soupeře FC Kuřim v boji o postup do vyšší třídy.

Nám tu dobu už krutý osud sděloval, že ani toto vítězství nemohlo pomoci k záchraně. Uběhlo osm let nelítostných soubojů obou mužstev v rozdílných třídách a ročník 2014/15 se postaral o osud v obráceném gardu pro Tišnov a Kuřim. Soutěžní ročník 2015/16 slibuje další sousední derby, a jak to všechno dopadne, sdělí až červen 2016. Ale mistři z Tišnova z roku 2015 budou zdobit fotbalovou kroniku tišnovského sportu i pro další generace.

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: