Házenkáři se po pěti letech vrací do druhé ligy

Házenkáři se po pěti letech vrací do druhé ligy

Tišnov – Čekání na postup skončilo. Tišnovským házenkářům se díky druhému místu v tabulce jihomoravské soutěže podařilo vybojovat druhou ligu, kterou hráli naposledy v sezóně 2009/2010. Tým trenéra Aleše Kořínka teď čeká letní příprava. Ligové boje přivítá tišnovská sportovní hala už v září. Postup o soutěž výš byl pro Tišnov cílem již na začátku sezóny. Tým ale oslabilo zejména dlouhodobé zranění střelce Jana Grubera a nepočetné mužstvo se nevyvarovalo bodových ztrát. Při absencích dalších hráčů naopak týmu výrazně pomohli hostující hráči, nejvíce zápasů odehráli Dan Adensam z Rožnova pod Radhoštěm a Ondřej Cabák z HC Zubří – výkon obou byl pro hru Tišnovských nesporným přínosem.

Patnáct výher a jedna remíza z dvaceti utkání nakonec stačily na druhé místo v tabulce, které znamenalo v systému soutěží vytoužený postup o patro výše. Na podzim tak tišnovští fanoušci můžou opět přijít na druholigovou házenou. „Pokud chceme ve vyšší soutěži obstát, čeká hráče ještě hodně práce. Ve druhé lize už působí větší množství kvalitních hráčů a projev týmů tomu odpovídá. Přesto bych chtěl, aby jádro týmu tvořili hráči, kteří postup vybojovali,“ vysvětlil trenér Házené Tišnov Aleš Kořínek. Ten v minulosti sbíral zkušenosti i na lavičce extraligového Zubří nebo u žen interligového Zlína.

„V Tišnově jsme samozřejmě byli limitováni počtem tréninkových jednotek a časovými možnostmi jak mými, tak i hráčů. Přesto se nám podařilo zažitý herní projev částečně změnit k lepšímu. Teď už bude jen na hráčích, kolik budou házené ochotni odevzdat. Ve většině tišnovských hráčů totiž stále vidím potenciál výkonnostního růstu,“ dodal Kořínek. V druholigových bojích by Tišnov mohla pozvednout i velká posila. Klub intenzivně jedná o přestupu místního odchovance Jiřího Havláta.

Někdejší vicemistr republiky a vítěz Českého poháru s Lovosicemi by se do svého rodiště měl vrátit z angažmá v německém Lokomotivu Pirna. „Z pracovních i osobních důvodů jsem už nechtěl další sezónu podstupovat složité dojíždění. Možnost vrátit se do Tišnova beru jako dobrou příležitost. V týmu vidím potenciál, má schopného trenéra. Já sám bych rád mateřský klub dostal co nejvýš,“ odkryl svou přestupovou motivaci Havlát.

O dalších posilách k rozšíření kádru klub zatím jedná. „Chceme vytvořit fungující tým s dobrou tréninkovou morálkou a jasným herním konceptem. Postupem do druhé ligy práce zdaleka nekončí. Kromě postupného zkvalitňování týmu mužů je dlouhodobým cílem i obnovení kompletního systému mládeže,“ odkryl klubové plány Kořínek. Jisté je, že sezónu kvůli operaci bude muset znovu vynechat Jan Gruber. Letní soustředění by měl tým absolvovat v srpnu ve Velkém Meziříčí společně s juniorkou extraligového Zubří.

Jan Schneider

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: